Att hyra och välja rätt båt

Att hyra och välja rätt båt

Oftast känner man på sig vilken båt som man önskar att hyra. Största skillnaden är mellan motorbåt och segelbåt samt katamaran. Vill ni kunna färdas snabbt mellan hamnar, vikar och stränder, då fart och starka motorer är något ni söker, då är det motorbåt som är ert val. Däremot kanske inte det är lika självklart att välja mellan segelbåt och katamaran. En katamaran går mycket mer stabilt än en segelbåt och har oftast mycket gott om utrymme både uppe på däck och i skroven, samt att det blir mer privat i en katamaran. Fart och vind i seglet och ett mer sportigare samtidigt som utmanande alternativ är det att segla en segelbåt.

1920_Yacht at Sea

Hyra rätt båt för sällskapet

När ni känner i trygga med vilken typ av båt ni önskar att hyra så fundera på hur stor den måste vara för ert sällskap, hur er budget ser ut, när ni önskar att åka samt vad ni förväntar er av resan. Ju tydligare ni är under bokningsprocessen desto större är chansen att resan blir helt perfekt och ett underbart minne för livet. Till de större båtarna behövs oftast personal och kapten, även om ni har segelvana och rätta licenser för att få segla och köra båt så kanske ni ändå önskar att någon hissar seglet eller håller i ratten medan ni njuter och kopplar av på er semester på Mallorca. Fördelen med att ha med en kapten, är att hen känner omgivningarna väl och ni kan få många tips om vart ni ska åka när ni hyr båt.

Hur många kabiner önskar ni? Oftast så finns det en mastersuite, eller som den också kan kallas föräldrarhytten. Sen brukar det även finnas ytterligare en eller flera kabiner beroende på båtens storlek. På de riktigt stora båtarna så har oftast personalen en egen igång till sin hytt från utsidan av båten.

Sen bör ni fundera på er budget, en motorbåt kan ta er snabbt runt Mallorca, Ibiza, Menorca och även nå fastlandet i hög fart. Däremot så kostar de mer då de går på bensin/diesel. Med en segelbåt och katamaran kan ni ta er fram med hjälp av vinden och strömmar och det är helt gratis.

34437968

Hur ser konstellationen ut av ert sällskap? Är det några barn som ska följa med i båten. När ni sökar en båt att hyra så titta på vilket utrymme det finns för barnen att vistas på. Oftast på de båtar som går att hyra i medelhavet är byggda för varmare väder och har därför större utrymmen uppe på däck, vilket barn oftast trivs på. Det går även att finna information om vad båten som ni önskar att hyra har för utrustning, finns det saker som passar barnen. Många av båtarna är utrustade med playstation eller motsvarande samt stora platt tv och Wifi.

 Hyra båt som företag

Om ni är ett företag som hyra båten kanske ni önskar ett kontor och möjlighet till konferens och möten och då får ni söka efter det. Dagens båtar som finns för uthyrning är utrustade med senaste tekniken och själklart finns det täckning och Wifi. Är ni en stor grupp så är oftast katamaraner ett bra alternativ, då de ger er gott om utrymme och en stabil färd. Önskar ni tillexempel ett match race, så går det självklart också att fixa.

33845460456

Går ni nu i tankarna på att hyra båt? Kontakta oss, vi har båtar i alla storlekar och för alla sällskap för uthyrning.

Leave a Reply