Besök vingård på Mallorca

Jose Ferrer vingård, Binissalem.

Lika lätt som att förälska sig i segling, lika lätt är det att tycka om Mallorcas viner. Öns viner har de senaste åren fått stor positiv uppmärksamhet och med all rätt måste sägas, de blir bara bättre för varje år som går. Stora delar av Mallorcas markområden har optimala förutsättningar för att odla druvor med en terräng av en viss typ av kalksten, en höjd på ca 100-200 m samt det perfekta vädret. De 300 soldagarna om året gör sitt till och bergskedjan Serra de Tramuntana ger ett ovärderligt skydd mot väder och vind.

En av mina personliga favoriter på ön är Bodegas José L. Ferrer. Vingården som ligger i den vackra byn Binissalem är nästan oförlåtligt att missa om ni ni är på ett längre besök eller bosatt på ön. Ni kan njuta av deras historia på museet samt provsmaka deras viner och gourmetprodukter i den nya butiken som är öppen för allmänheten. För närvarande består deras vingård av 92 hektar och det är den största på Mallorca. Sedan den tredje generationen tog över vingården har de börjat producera mycket fler vita viner, rosé viner och bubbel. Annars är de mest kända för sina röda viner vilka är väldigt goda och till bra pris dessutom. José Luis Roses Ferrer och hans son har en fanatstisk passion för vin vilket lett till flertalet prestigefulla priser världen över.

00_crianzaLista

Vill ni besöka deras vingård går det turer dagligen från måndag till fredag kl 11:00 och 16:30. Minst 5 personer i en grupp och max 25 och det kostar 6€ per person. Butiken är öppen måndag till fredag från 09:00 till 19:00 och lördagar mellan 10:00 och 14:00.

Besök deras hemsida här: http://www.vinosferrer.com/inici_.php

Leave a Reply