Uppdatering från Mallorcaguide.se

Vi älskar allt med Mallorca, både till havs och på land, och delar gärna med oss av olika källor och tips för mer information.

För er som söker information om Mallorca på svenska så finns nu  Mallorcaguide.se. Personerna bakom guiden har varit bofasta på ön sedan många år tillbaka och vill inspirera alla som vill veta mer om Mallorca.

Här finner ni bland annat tips och information om hundratals olika restauranger, barer och caféer runt om på Mallorca. För er som undrar vart man hittar flest restauranger i Palma så finns det exempelvis en text om de populära och restaurangtäta kvarteren La Lonja och Santa Catalina.

För er som vill veta mer om Mallorcas olika områden och hitta till öns härliga stränder så finns det ett stort avsnitt om just städer, byar och stränder. Sydvästra Mallorca är mycket populärt bland skandinavier och årligen flyttar många hit och just till den delen av ön. Naturligtvis också till andra delar och självklart till öns huvudstad Palma de Mallora, som alltid lockar med sin oerhörda charm och levande historia. Palma har flera områden som är väldigt populära att köpa bostad i. Staden är levande hela året om, har ett centralt läget på ön och flygplatsen ligger endast 10 minuter bort. Ett utav de populära områden är Portixol, som ligger strax sydöst om Palma. Här ligger stranden och småbåtshamnen precis bredvid och atmosfären är härligt avslappnad. Den för detta gamla fiskebyn ligger på behagligt promenadavstånd till Gamla stan i Palma. Här skriver de mer om Portixol.

De flesta känner säkert till att Mallorca är en mycket vacker ö. Närheten till havet och naturen med de storslagna bergen som lämpar sig perfekt för vandring och cykling, gör att Mallorca år efter år slår rekord i besöksantal. Det är inte längre bara stranden, solen och värmen som lockar besökare och bostadsletare utan även naturupplevelser, kultur, historia och ett varierat utbud av allt annat ni kan tänka er. Ni hittar historiska, kulturella och natursköna utflyktsmål under Sevärdheter i guiden. Ett tips på en utflykt är till den gamla borgen d´Alaró. När ni väl kommit upp till borgen belönas ni med ljuvlig utsikt över Mallorca och Medelhavet, dessutom har ni fått den dagliga dosen av motion, då borgen ligger högst uppe på ett berg. http://mallorcaguide.se/sevardheter/historia/borgen-dalaro/

Söker ni utmanande och roliga aktiviteter på land eller till havs så innehåller guiden mängder med tips på aktiviteter för både stora och små. Guiden känns alltid aktuell och även vi som är bofasta på Mallorca inspireras och hittar nya saker vi inte kände till.

Leave a Reply