Svenskar i Spanien

Svenskar i Spanien

Ett länktips för alla svenskar i Spanien är www.svenskarispanien.com.  Som de själva skriver på sajten är de “En hemsida för alla som bor i Spanien, men också för dom som vill veta mer innan dom kanske flyttar ner hit, eller funderar på att semestra härnere.”

Många svenskar har valt att bo i Spanien på grund av det goda klimatet. Att bo i Spanien betyder inte på något sätt reducerad levnadsstandard, tvärt om. Till exempel är den spanska sjukvården minst lika bra som i Sverige och dessutom helt gratis. Prisnivån i Spanien är lägre än i Sverige, det samma gäller skatterna.

Svenskar i Spanien har flera bra sidor med länkar till relevanta Spanien sajter & bloggar om Spanien. De har till och med en sida med länkar till webb och reklam byråer i Spanien. Där både SEO Ibérica, WebdesignMallorca & theGist.org är presenterade.

Fakta om Svenskar i Spanien

Omkring 90 000 svenskar lever i Spanien – av dem finns över 30 000 på Costa del Sol.

Spanien och svenskarna

Redan i slutet av femtiotalet köpte de första svenskarna semesterhus vid Costa Blanca, Costa Brava eller Costa del Sol. Det var i samband med att charterbolagen började flyga till Spanien. I dagsläget bor cirka 30 000 svenskar längs Costa del Sol permanent.
källa: Aftonbladet

Leave a Reply